Wiss til Stockport! To går motsatt vei!


Oppdatert: (10.7.2000)

MFKs toppscorer og en av lagets beste spillere i årets sesong, Jarkko Wiss, er solgt til Stockport. I bytte kommer Kent Bergersen (32) og Aaron Wilbraham (21) på utlån ut sesongen. Det er ikke kjent hvor mye MFK mottar for finnen. Tirsdag reiser han over til Stockport for å forhandle om personlig kontrakt.

Jarkko Wiss er i ferd med å få oppfylt sin liv drøm: Fotballspill i England. Mandag ble det kjent at MFK har blitt enige med Stockport angående salg av den hardt kjempende finnen. Det eneste som gjenstår nå er at Jarkko selv blir enig med klubben og at han passerer den medisinske testen i England. - Jeg er litt bekymret for den, innrømmer den sympatiske finnen. - Jeg har to skruer i venstre ankel etter et beinbrudd i -98. Jeg tenkte aldri at jeg skulle bli en bra fotballspiller igjen da jeg var i Molde. Jeg hadde smerter i foten da jeg spilte. Men så kom jeg til Lillestrøm og Moss. De to klubbene reddet karrieren min! Det var veldig klokt av meg å gå til Moss. Hvis avtalen skulle veltes vil jeg komme tilbake til Moss igjen for å kjempe videre. Jeg må bare få takke ledelsen i MFK. De har vært veldig åpne mot meg.

Jarkko reiser over til Stockport tirsdag for å forhandle med klubben. Det er viktig å understreke at et salg ikke vil skje før om en måned. Det vil si at han rekker cupkampen mot Lyn og muligens også kampen mot Vålerenga i begynnelsen av august. Noen pris vil ikke klubben uttale seg om. - Vi har blitt enige om ikke å gå ut med prisen. Vi har ikke gjort det før og føler ikke det er nødvendig her heller. Det er dessuten veldig vanskelig å sette pris på en slik avtale i og med at vi får to klassespillere til disposisjon ut sesongen, mener MFK-leder Per A. Bakke.

For hovedpersonen selv kom dette meget brått på. - Det er viktig å understreke at jeg ikke er klar enda, men det er veldig nære. Første gang jeg fikk vite om interessen var da jeg leste det i en avis for to måneder siden. Etter det hørte jeg ikke mer. Det høres meget lovende ut. Jeg tok det ikke så seriøst til å begynne med. Agenten min ringte meg for en uke siden og sa i fra om at Stockport ville ha meg. Jeg er ikke overrasket egentlig. Hvis en spiller i Norge er det lett å komme videre. I Finland er det ingen som ser på kampene.
Det med personlige betingelser, interesserer ikke finnen nevneverdig. - Det bryr jeg meg ikke om i det hele tatt. Det tar min agent, Lars Petter Fosdahl, seg av. Jeg behøver bare å si ja eller nei til det tilbudet han får, ler Jarkko. - Det blir ikke lett å forlate Moss nå. Men jeg må tenke litt på meg selv også. Jeg er 28 år nå og har ikke så mange år igjen på toppnivå. Så nå tar jeg sjansen når jeg får den. Det er ikke sikkert det kommer så mange andre sjanser. Det blir litt underlig. Det vil bli min fjerde klubb på to år. Men jeg er en spiller som er trofast til den klubben jeg er i. Jeg ofrer alltid alt for klubben.
Det kan alle som har vært på Melløs i år skrive under på.

De to nye fjesene som vil dukke opp på Melløs er i gang med sesongoppkjøringen i England. Aaron Wilbraham er en 21 år gammel spiss som har vært i Stockport siden 97/98 sesongen, hvor han blant annet scoret sitt første mål mot Manchester City. Siden den gang har han scoret fem ganger på 26 kamper fra start og 32 som innbytter. Han betegnes som en meget lovende spiller med fremtida foran seg. Han har ikke vært i andre klubber i England.
Kent Bergersen (32) skulle være kjent for de fleste. Hans tidligere klubber er bla. Rosenborg, Vålerenga, Strømsgodset, Raith Rovers, en gresk klubb og altså Stockport. Han fikk 11 kamper fra start og en som innbytter for Stockport og ingen mål.

- Selv om vi nå har fått inn to nye spillere i stallen, betyr ikke det at vi ikke fortsetter å se etter nye spillere med tanke på årets sesong, innrømmer Bakke.

Vi ønsker Jarkko alt vel i England!!


  Print artikkel Skriv ut artikkelen  Neste kamp
                                                                                               

    Mjølner - Moss


  Søndag 29.04.2018, kl. 15:00
   Mjølner stadion

   

  Resultat forrige kamp:
  Moss FK - Fredrikstad FK 0-2  (0-1)


  Norsk Tipping-ligaen avd. 1

  Mer info >>


  Følg oss på Facebook
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Besøk supporterklubben
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Aktivitetskalender
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!
  Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS