Tørum: - Byen må kunne identifisere seg med MFK!

MFK-trener Knut K. Tørum trekker fram Brann som eksempel på en merkevare med god klang for Bergens innbyggere. Naturlig nok. Nå maner han mosseborgerne til involvering i sin egen klubb. Vi har snakket med treneren om hans første halvår i Moss.

Oppdatert: (16.7.2005)


Av: Eystein Simonsen (eystein@mossfk.no)

-Er mossingene likeglade til byens beste lag, tror du?

-Mange bryr seg om klubben her i Moss, men få vil likevel si at de identifiserer seg med den, mener Tørum. Han trekker fram klubber som Sogndal og Brann. Særlig Sogndal, som ble satt på kartet med hjelp fra saftprodusenten Lerum. Han snakker seg varm om den nødvendige symbiosen mellom klubb, næringsliv og befolkning.

-Og da rykker vi opp?

-Skal vi ta steget opp i Tippeligaen, er ikke dette en oppgave for klubben alene. En bevisstgjøring i byen er helt nødvendig. Ser man nytten med å ha et Tippeligalag i byen?

Ambisjonene til trioen Evensen, Fægri og Jobs ble utslagsgivende for at Tørum tok jobben. Viljen til å ville satse på det sportslige, anleggene og organisasjonen i et langsiktig perspektiv, virket spennende på hjelpetreneren i Stabæk. At tidligere profiler i klubben ville tre støttende til i en tid med store utfordringer for klubben, virket betryggende.

-Men har vi vilje, mangler fortsatt pengene?

-Jeg ble forelagt realistiske planer, forteller Tørum. Nå må MFK bygge allianser med næringsliv og befolkning, fortsetter han. Og viser til at man bare har kommet halvveis ved eventuelt å rykke opp. Skal man overleve i dagens Tippeliga, bør budsjettet ligge minst på gjennomsnittet av de 14 klubbene. MFK har et budsjett på 11-12 millioner, men trenger minst 20 til for å bli et etablert Tippeligalag, tror Tørum. Et tilpasset støtteapparat og bredde i stallen er de to viktigste faktorene for å lykkes i så måte. Og det koster.

Men mannen trives svært godt på Melløs til tross for spinkle økonomiske rammevilkår for klubben. Tørum er i ferd med å konstruere en "ellver" som har funnet roen og stilen. Spillere med trygghet på seg selv og sine ferdigheter. Treningskulturen er i forvandling. Nå skal kunnskapen om O2-opptak, restituering og riktig trening bankes inn i spillerne.

-"Kondisen" har ikke strukket til rett og slett??

-Vi må orke mer! Det avgjøres kamper de siste 25 minuttene. Derfor bruker jeg tid på å fortelle hvordan og hvorfor vi skal trene riktig, spise riktig og restituere på en effektiv måte, utdyper Tørum. Og ser allerede resultater.

-Hva kan du si om spillefilosofien? MFK slår ikke mye langt i år?

-Vi har sagt at vi skal bli gode på overganger. Mange slår langt på oss og pøser baller inn i sekstenmeteren vår. Er vi dyktige i denne fasen av spillet, vil det gi oss store rom fremover på banen, noe vi senest viste mot serielederen sist søndag.

-MFK spiller seg konsekvent ut fra femmeter?

-Jeg er sta på at vi skal gjøre det på hjemmebane, borte kan vi heller variere mer med dødballer. Mot "etablert" skal vi trene på å bli mer "rå" i valgene vi gjør. Vi har vært for omstendlige tidligere, medgir Tørum.

-Vi scorer ikke mye på dødballer, så det er kanskje like greit?

-Der er vi noen puslinger! Vi er for avventende, samtidig som vi må bli bedre i duellspillet. Da vil det etterhvert bikke vår vei der, også, lover Tørum.

-Feilpasninger?

-Ja, vi jobber kontiunerlig med å forbedre pasningsskikkeligheten. Det handler litt om å tro på egne ferdigheter.

Jobbing med å sette stilen, gi tillit og skape trygghet i laget, har gitt frukter. Tabellen forteller sannheten om et engstelig lag som har gjenvunnet balansen og troen på seg selv. Tørum fremhever spesielt Gard Kristiansens nye vår, Heiaas som finner nettmaskene og ikke minst MFKs nye midtbanemotor Michelsen.

-Burde ikke stallen likevel bli styrket før høstsesongen?

-Jeg er svært komfortabel med de spillerne vi har nå. Jeg vil si det så sterkt at vi har Addecoligaens mest spennende "ellver"! Vi har en benk med spillere som går inn og avgjør viktige kamper.Det viser bredde i stallen. Det er liten nytte i å hente inn nye spillere som ikke går rett inn og styrker laget. De vi har er gode nok når de får ut potensialet sitt, betrygger Tørum og viser til arbeidet trener og støtteapparat gjør med spillergruppa.

-Rykker vi opp i år?

-Det var ikke målet vårt. Vi har sagt at vi skal ta flere poeng til høsten enn vi har gjort i vårsesongen. Det betyr at vi får mer enn 54 poeng. I fjor ga det kvalikplass, men vi kjemper med tre gode lag som har tatt mange poeng så langt. Men det kan faktisk hende at vi kommer i en opprykksposisjon, avslutter Tørum

Det ser altså lyst ut for Moss Fotballklubb for tiden. Den nylig anlagte kunstgressbanen er tatt i bruk som treningsarena for Tørums gutter. Stemningen er tydeligvis bedre enn på lenge. Kommer folk tilbake på tribunene, kan det bli en riktig så trivelig høst på Melløs stadion.  Print artikkel Skriv ut artikkelen  Neste kamp
                                                                                               

    Moss - Fredrikstad


  Lørdag 21.04.2018, kl. 16:00
   Melløs stadion, Moss

   

  Resultat forrige kamp:
  Moss FK - Kråkerøy 4-0  (2-0)
  Norsk Tipping-ligaen avd. 1

  Mer info >>


  Følg oss på Facebook
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Besøk supporterklubben
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Aktivitetskalender
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!
  Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS