Årsbeste av MFK Jr. på Nadderud

Av juniortrener Joakim Mensen

Stabæk Jr. – Moss FK Jr. 0-3 (0-1)
M: Lars-Ove (2), Hien

På søndag formiddag leverte vi årets beste prestasjon hittil da vi vant 3-0 borte mot Stabæk. Begrunnelsen er enkel – et kollektiv som jobbet for hverandre i 2 x 45 minutter der spillere tar ansvar og hjelper hverandre til å komme opp på sitt individuelle prestasjonsnivå. I dag fungerte det meste fra nr.1 til nr.15.

Kampen startet som forventet med et trykk fra Stabæk. Hjemmelaget var energiske og pumpet ballen inn på vår halvdel. I denne perioden hadde Stabæk en stor sjanse samt et annullert mål. Men vi beholdt roen og sto imot trykket Stabæk skapte de første 10 min.

Etterhvert fikk vi mer grep om kampen. Vi vant ballen høyere og høyere og skapte overganger – et resultat at vi var aggressive på andreballer og gjenvinninger. Dette førte til et par cornere, og på vår tredje corner dukket Lars-Ove Engen opp på bakre og headet ballen kontant i nota. 1-0 til oss etter ca.30 min. Vi opprettholdt aggressiviteten og entusiasmen i spillet vårt. Balltempo og spill i trygge rom med fremdrift skapte problemer for Stabæk. 5 minutter
før pause ble Truls frispilt men ble hindret i avslutningsøyeblikket – mulig straffesituasjon.

2.omgang startet som første – Stabæk gikk ut og forsøkte å stresse oss. Et stolpeskudd var det nærmeste de kom…for deretter var vi best – i alt. Keeper Kjærnes spilte med selvtillit og autoritet – suveren i luftrommet og fornuftige igangsettinger. Bakre 4’er med stopperduo Kapstad/Loe i spissen temmet Stabæk’s gjennombruddshissige angripere. J.S.Pedersen stoppet effektivt og konstruktivt venstresiden, mens Gjestrumbakken/Jacobsen fremsto som en blokk sentralt på midtbanen. Og når Steinsvik jobbet «ræva av seg» på topp med fotrappe Hien like bak og kantene Carnel/Reier’s gode omstillinger, fant ikke Stabæk oppspillsmuligheter utover 2.omgang. Med den defensive plattformen på plass ble det gode muligheter offensivt. Og når vi i tillegg holder balltempoet høyt er det vanskelig å stoppe oss.

2-0kom etter ca. 20 min ut i 2.omgang. Høyrekant Skogmo dro seg fri på høyre (som han ofte gjør) og fant Gjestrumbakken i ”45”. Gjestrumbakken’s avslutning fant Hien via en Stabæk spiller og Hien pirket inn 2-0. 5 minutter senere vant vi en ny corner. Jacobsen’s presise serve fant nok en gang ”MacGyver” som headet inn 3-0. Derfra og inn flyttet Stabæk opp spillere, men vårt energiske press hindret hjemmelaget å komme opp i banen, og vi kunne faktisk økt ledelsen hvis vi hadde vært mer presis i overgangene. Her har vi noe å jobbe videre med tross den gode prestasjonen.

Det som gledet mest i dag var spillerens evne til å hjelpe hverandre til å komme opp på sitt individuelle prestasjonsnivå. Og når vi nå begynner å se resultatene av vår defensiv struktur i kamp etter kamp skaper det gode prestasjoner i laget – individuelt og kollektivt. Erfaringene og lærdommen av å bidra til et kollektiv der vi er trygge og gode fra nr.1 til nr.15 fra første til nittiende er det viktigste vi skal ta med oss fra denne kampen.