Andrelagene – en pest og plage?

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Lokallagene misliker sterkt å få ødelagt sine muligheter til opprykk eller unngå nedrykk når disse møter toppede andrelag.
Vi forstår den frustrasjonen.

Hvorfor man valgte å la reservene få kampmatchingen i den ordinære serien, er vi ikke helt sikre på. Kan hende man tror kvaliteten heves både for andrelagene og lokallagene i de lavere divisjonene. Vi er ikke overbevist. B-lag har ingen status, hvis vi skal være ærlige. At det er viktig med kamptrening på høyt nivå, er vi derimot ikke i tvil om. Men burde det ikke være mulig å skape en serie med kvalitet uten at dette ødelegger for andres a-lag? Meningene er delte, men å møte et ”drit dårlig” mannskap én gang og det samme toppet neste gang, kan ikke være spesielt inspirerende verken for de nestebeste på andrelagene eller deres motstandere.

Et annet poeng er hvor harmdirrende urettferdig det er når eksempelvis Tromsø 2 spiller i 2. divisjon 150 mil fra bortelaget med full lønnsdekning en vanlig mandag når motstanderne frister en amatørtilværelse uten godtgjørelse. Ja, sågar med inntektstap! Vår samarbeidsklubb Sprint/Jeløy må ta flere reiser til andrelagsklubbene på en helt vanlig hverdag, og er for langt unna til å nå banen etter arbeidstid. Amatørene på Jeløya må da punge ut av egen lomme og får én dags tapt arbeidsfortjeneste! Det mens proffene på andrelagene er på jobb. På banen…

Ordningen med reservelagene bør ses på igjen. Ingen er tjent med ordningen slik den er i dag. Reservelag i 2. divisjon er dessuten tullete når de ikke en gang får rykke opp til 1. divisjon. Og skal for eksempel Sprint møte Tippeligaens andrelag på mandager, må forbundet dekke gildet. Eller kreve at kampene skal gå i helgen. Alt annet er forkastelig!

I kveld kan entusiastene ta turen til Halden og se ”kællane 2” bryne seg mot Kvik Halden. En vanskelig kamp mot et godt lag som heller ikke har tapt så langt i år. Og her trenger ingen tenke på tapt arbeidsfortjeneste. Moss 2 er nemlig i en ren Østfoldserie…