Aaron reiser hjem for godt

Aaron Wilbraham (19) reiste torsdag tilbake til Stockport av familiære årsaker. Dermed er hans tid i MFK over. Han opphold i klubben var litt over to måneder. På den tiden fikk han med seg fire kamper fra start og tre som innbytter i serien, samt to innhopp i cupen. Det ble ikke annet enn to mål på rekruttlaget for unggutten, som har hatt en kjempetid i Moss.

– Nå reiser jeg hjem 1930 torsdag. Mora mi ble lagt inn på sykehus for tre-fire dager siden med problemer med leveren. Søstra mi og bestemor sa til meg at alt var i orden, men jeg vet at de bare sa det til meg siden jeg var her i Moss for å ikke gjøre det verre. Siden går mot slutten av min kontrakt med Moss uansett, det var bare fire kamper igjen og klubben er på trygg grunn. Så Tore (Jobs) sa det var i orden at jeg kunne dra fordi han vet det er viktigere for meg å være hjemme hos min mor, forteller Stockport-gutten. – Jeg var ganske bekymret da jeg fikk vite det. Jeg fikk først vite det for noen dager siden.
Hvordan har oppholdet ditt vært i Moss?
– Det har vært bra. Jeg har kost meg veldig! Alle har vært virkelig greie med meg. Da jeg først fikk vite at jeg skulle til Moss, så jeg ikke frem til det. Et nytt land hvor jeg ikke kjente noen, men det har fungert bra og faktisk kunne det ikke vært bedre for meg.
Men det ble ingen mål på deg?
– Hehe, jeg vet. Men det ble jo en straffe jeg scoret på, gliser han og tenker på cupkampen mot Odd. – Det gjør ikke så mye så lenge laget spilte bra når jeg spilte her. Vi vant et par kamper og det er det som betyr noe. Ellers har jeg hatt litt uflaks også. Har vært nære på ved flere anledninger.
Hva er ditt beste minne fra tiden din i Moss?
– Gutta har vært suverene. Beste minne herfra må være spillerne selv. Det har vært helt fantastisk å spille og bo med denne gjengen. Så det har vært det beste minnet mitt herfra, uten tvil.
Verste?
– Det at jeg ikke scorte. Men det bekymrer meg ikke så mye. Jeg spilte tross alt greit, mener spissen fra Stockport.
Hva var din beste kamp?
– Sannsynligvis den første jeg spilte mot Bryne i debuten min fra start. (Vant 5-0 hjemme). Jeg fikk tak i ballen og fikk brakt resten av laget inn i kampen.
Føler du at du har utviklet deg som spiller i MFK?
– Jaja, du må huske på at jeg ikke hadde spilt kamp på tre måneder da jeg kom hit. Så jeg synes jeg gjorde det OK i de kampene jeg spilte. Jeg har lært en del fra den norske måten å spille på. Jeg synes det er en bra måte å spille på. Jeg var spiss og spilte mye alene på topp og det er mer krevende av deg for du må spille bedre hele tiden. Men jeg har ikke bare utviklet meg som spiller her. Jeg har måttet lære meg å lage min egen mat, vaske klærne mine selv, klare meg selv og kjøre på høyre siden av veien, ler han og tar et siste blikk på Melløs-matta.
Har du fått lært MFK-gutta noe?
– Hvordan score mål… Neida, jeg vet ikke. Jeg har ikke prøvd å lære de noe, jeg har bare spilt på den måten jeg alltid har gjort.
Og nå er du i kampform til engelsk 1. divisjon?
– Egentlig ikke, men jeg regner med at jeg må være det. De har nemlig såpass mange skader i stallen. Jeg tror de har 13 skader og en del suspensjoner i en stall på rundt 30-35 spillere.
Du har to år igjen av kontrakten din med Stockport?
– Ja, jeg har kontrakt ut neste sesong, så får vi se hva som skjer etter det. Forhåpentligvis blir jeg tilbudt ny kontrakt hvis jeg gjør det bra i år. Men jeg tror det kommer til å hjelpe meg det at jeg har vært her og spilt. Det har vært en fin opplevelse.
Så du vil anbefale dette for unge spillere i England å ta turen over til Norge?
– Ja, absolutt! Det er en fin opplevelse for unge spillere. Du lærer på en annen måte. Jeg merket det da jeg dro over til England en tur for en stund siden. Da jeg var på treningen så jeg ting annerledes og la merke til en del ting som var nyttige for meg.
Hva skiller dagens utgave av Aaron Wilbraham fra den som kom til Moss for to måneder siden?
– Vel, jeg kan nå vaske klærne mine, jeg kan lage mat… Men som spiller tror jeg må være mer tålmodig og vente til laget har bygd seg opp spillet sitt. I England er du involvert i det øyeblikket forsvaret får ballen, for de bare måker den oppover på banen og du må være klar. Jeg må være mer tålmodig og vente på ballen. Når jeg kommer må jeg holde mer på ballen.
Så opplevelsen din her har vært bedre enn det du kanskje hadde forventet?
– Ja, først viste jeg ikke hva jeg kunne forvente, men jeg trodde ikke jeg kom til å like det fordi jeg skulle forlate hjemmet og familien min. Men det har ikke plaget meg så mye som jeg hadde trodd. Jeg har kost meg her og alle har vært skikkelig hyggelige. Jeg har truffet en del venner, som skal komme over til England når sesongen er ferdig her. Og jeg skal komme over hit når vår sesong er ferdig. Jeg ville ikke gjort det hvis jeg ikke hadde trivdes her, understreker han. – Den jeg hadde best kontakt med var Anders Juliussen. Jeg hang med han nesten hver dag. Dro til han og spiste pizza og så på video. Han har vært en god venn og støttespiller.
Hva er målet ditt når du nå drar til England?
– Spille på førstelaget og forhåpentligvis score noen mål. På slutten av forrige sesong scora jeg fem mål på femten kamper, en hver tredje kamp. Får satse på å gjøre det bedre i år. Det er målet mitt i år. Jeg har enda ikke møtt Jarkko i Stockport. Han var skada da jeg var over der sist og nå er han i Finland med en skadet ankel. Jeg gleder meg til å spille sammen med han. Jeg kommer til å holde kontakten med Mosse-miljøet, lover han.
Er det noe du vil si til supporterne?
– Supporterne har vært glimrende. De lager mye lyd ut av seg de som står i Kråkevingen. Jeg synes de var klasse og de hadde et par bra sanger, for eksempel ”Nice one, Alby!”. Den likte jeg. Alle folka i Moss har vært suverene. Da jeg kom hit ropte folk fra bilene ”Velkommen til Moss” og så videre. I butikkene spurte de hele tiden om jeg skulle starte og hvordan går det med laget. Det har vært helt glimrende!

Hjelpetrener Per Morten Haugen synes det er leit at han drar. – Vi mister jo et alternativ fremme på spissen, vi gjør jo det. Det er for så vidt ikke positivt det. Vi må jo klare oss likevel. Det ble klart i dag at han skulle reise. Vi kommer ikke til å gjøre noen endringer i forhold til stallen nå. Vi jobber videre med det vi har til rådighet ut sesongen. Og så jobber vi videre frem mot neste sesong. Det er vi i gang med allerede, sier han.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design