Aalesund ikke verre enn Tromsdalen

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Jevn serie?
Selv ikke en sunnmøring er uovervinnerlig. Så også nesten bevist: Aalesund har ikke greid å dominere mot forventet svakere lag. To knappe 2-1 seire tyder på at laget fra Sunnmøre har slitt litt. Kanskje står vi overfor den jevneste serien på lenge; en serie som allerede er tøff nok i utgangspunktet.

Skape sjanser
Moss skaper flere sjanser enn laget har gjort på flere år. Fjoråret innvarslet noe nytt foran motstanderens mål. I alle fall i brorparten av kampene. De siste årene i Tippeligaen og de to første i Adeccoligaen var gjennomgående en lidelse for en ihuga mossesupporter. Man «vendte opp og hjem», og håpet en annen lagkamerat ville ta løpet mot «kassa» til motstanderen. I år forventer vi et lag som skaper sjanser OG omsetter dem i mål. Målet om minst en 3. plass forutsetter seier i hjemmekampene og en god «høst» på utebane. Dette gjøres best ved scoringer…som mot Pors!

Ikke for sent
Moss FK står med 3 poeng. I fjor hadde laget 2 poeng på samme tid og endte på kvalik-plass. En jubelsesong! 2004-sesongen tok nesten livet av publikum. En «grøsser» av en avslutning som endte i en 10. plass etter seier nettopp mot Aalesund. Laget rykket nesten ned i «intet» før denne kampen, til tross for hele 7 poeng på de tre første vårkampene. Poenget må være at målet om en kvalikplass FORTSATT er fullt oppnåelig, tross den svake innledningen. Og at Aalesund IKKE er uslåelig, som vi viste rett før snøen kom i 2004. Men skal vi henge med teten, MÅ Aalesund slås på hjemmebane søndag kveld. Moss FK har spillere som kan skaffe laget straffer (inkarnert i Tor Erik Moen!). Dem må vi sette. Men spillemålene er de mest spennende. De viser at system, taktikk og spillere er i rett forfatning!
Lykke til på søndag, «kællær!