A-lagsgutta sikret seg tre poeng mot Byåsen

A-lagsgutta sikret seg tre poeng mot Byåsen

(Byåsen-Moss FK 1-2) Alagie Sanyang fant nettmaskene to ganger under oppgjøret mot Byåsen og bidro til å sikre en ny seier for Moss Fotballklubb søndag ettermiddag.

Det var en heltent mossegjeng som satte kursen mot Trondheim for å møte Byåsen søndag. Det til tross for at poengene hadde uteblitt i de siste seriekampene. Men mot Byåsen klaffet det skikkelig igjen.

MFK åpnet kampen friskt og skapte en del sjanser. I det 38. spilleminutt lyktes de også foran mål. Alagie Sanyang fyrte av et skudd fra distanse og ballen havnet helt nede i keepers venstre hjørne. MFK tok dermed ledelsen (0-1), noe som også ble pauseresultatet.

Etter hvilen var det hjemmelaget som kom godt i gang. De presset på innledningsvis og i det 56. spilleminutt kom utligningen. Kristian Andreassen avsluttet fra svært langt hold og klarte akkurat å få ballen over MFK-keeper Andreas Wasenius. Dermed sto det 1-1. En litt heldig utligning.

Men Alagie Sanyang og Moss FK var ikke ferdig for dagen. I det 64. spilleminutt slo Ola Lønn Jenssen en god corner og Alagie Sanyang dukket opp foran mål. Han fikk foten på ballen og scoret sitt andre mål for dagen. Byåsen presset på mot slutten for en ny utligning, men det ville seg ikke. Moss FK hadde også noen gedigne målsjanser i sluttminuttene, men det endte til slutt med 1-2.

MFK kunne dermed slippe jubelen løs og glede seg over tre nye poeng i PostNord-ligaen.

Se tabellen her.

Viste selvtillit

MFK-trener Marijo Jovic var naturligvis lettet etter søndagens resultat på bortebane og synes gutta gjorde en god jobb mot Byåsen.

– Vi kom hit etter en vanskelig periode og for oss var det aller viktigst å vinne i dag. Og det gjorde vi. Gutta responderte godt. Vi hadde en god treningsuke bak oss, noe som ga oss selvtillit inn mot kampen, forteller Jovic og fortsetter:

– Vi skulle ha «drept kampen» tidligere, for vi hadde mange sjanser. Men mot slutten av kampen måtte vi forsvare resultatet og det klarte vi. Nå er det opp til oss å forberede oss til kampen mot Brattvåg og score oftere på sjansene våre, sier han.

Jovic legger heller ikke skjul på at de siste ukene har vært ganske krevende for hele laget, både spillere og trenere, ettersom resultatene ikke har vært optimale. Derfor har støtten fra enkelte mennesker betydd mye i denne perioden, noe Jovic vet å sette pris på.

– Jeg vil gratulere spillerne, men også folk rundt klubben som har vært positive, støttende og respektfulle overfor oss i en periode med svake resultater. Det var nettopp det disse gutta trengte, avrunder Jovic.

Neste match er hjemme mot Brattvåg til søndag.

Kampfakta:
Byåsen          1
Moss FK        2

Pause: 0-1
Seriekamp, 2. divisjon (PostNord-ligaen)
Byåsen Arena

Dommer:
Mathias Støfringshaug, Verdal IL
Gult kort:
Håkon Hammer, Byåsen
Andreas Rye, Byåsen
Mikkel Aarstrand, Moss FK

Mål:
0-1 Alagie Sanyang (38)
1-1 Kristian Andreassen (56)
1-2 Alagie Sanyang (64)

Moss FKs lag:
Andreas Wasenius, Ola Lønn Jenssen, Stian Andersen (Patrick Johnsen i 27 min.), Rene Elshaug, Mikkel Aarstrand, Thomas Klaussen (Christian Dahl i 4 min.), Remi Svindland, Shadi Ali, Christoffer Skårn (Fredrik Wasenius i 1 min.), Alagie Sanyang, Tim Reinback

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design