Å knekke en kode

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Tromsdalen besøker Melløs førstkommende søndag. Laget har bitt fra seg i Adeccoligaen, selv om de ligger svakt plassert på tabellen. Tromsdølingene er neppe noe bortelag med kun én seier innkassert. Likevel har laget fra nord tapt kun én kamp mer enn Moss hittil.

Moss har tapt sju kamper, og dermed tapt mer enn vi har vunnet. Det ligger under årets målsetting, selv om den aldri ble helt klart uttrykt før årets sesong. Og det var kanskje like greit. Laget ligger og vaker i overkant av bunnsørpa, men kan med seire i de neste kampene rote det til for lag som vil kjempe i toppen. Moss vil ikke greie tredjeplassen i år, men vi synes det er for passivt bare å se fremover mot neste sesong. Vi forventer et lag som gjør alt for å vinne de resterende kampene. Det er selvsagt fullt mulig!

Med ny, stor spiss på laget, kan vi nå kanskje bryte koden mot lagene som ligger kompakte på egen seksten og satser kun på kontringer. Presise innlegg vil da kunne omsettes i mål med britisk hodebrutalitet. Vi har aldri forventet det av Nystrøm og Muiruri. Liberoen Jonas Krogstad har ikke blitt rendyrket nok på topp til å ta rollen som nå er påtenkt Ben Wright. Nå er det å håpe at det drilles på andreballer som detter ned etter Bens luftkamper. Ellers vil vi fortsatt se baller et stykke opp i atmosfæren når motstanderen avklarer. Men det er først neste helg på Sunnmøre. Nå gjelder det høydepunktet en søndag ettermiddag i Moss.

Tromsdalen skal slås uten Ben. Skal det bli fotballkamp, må gjestene lokkes til spill. Vi tror det er på bakken. Der vil ikke bortelaget kunne følge Moss. Balansen i laget skal sørge for at kontringer stoppes før de er konstruert. Da kan koden antatt svakere lag sitter med – knekkes alt før briten er på plass.

Og til slutt:
Rune Viken i Kråkevingen påpeker helt korrekt når han maner til å støtte kællane også i motgang. Da trenger de det mest. Møt opp!
Vi gleder oss!

Støtt en kæll!