Å ha «trua»

Tekst: Eystein Simonsen (eystein@mossfk.no)

Etter flere tunge, nitriste sesonger, har selv de mest negative og pessimistiske på tribunene begynt å nikke i stedet for å riste på hodene. Hoderystende supportere, med negative tilrop har vært «daglig kost» annenhver søndag på Melløs fra april til oktober. Hva har skjedd?

Mange stilte seg kanskje litt undrende til at styret i fjor høst hentet Knut Kjartan Tørum som ny trener. Han var et ubeskrevet blad for de fleste, våger jeg å påstå. De mest ihuga fotball-elskerne visste nok hva mannen sto for.

Styret utarbeidet langtidsplaner og visjoner Tørum kunne stille seg bak, og MFK hadde dermed sikret seg kontinuitet. På det tidspunktet manglet MFK fortsatt profiler, men med innkjøpet av John «Mo» Muiruri midt i sesongen, har vi fått noe som ligner veldig! Ikke nok med det: Flere spillere har fremstått som forvandlet siden fjorårets begredelige forestillinger.

En av dem jeg vil nevne, er Gard Kristiansen. Et genialt grep av Tørum å omskolere den «gamle» mannen! Han har vært mer på offensive løp inneværende sesong enn de siste tre årene – tilsammen! Vi har plutselig fått en midtbane som fungerer over pari også i svake kamper. Fordi den består av flere samtidig gode spillere. Da kan en av dem tillate seg å ha en dårlig dag. Slik føler jeg det ikke har vært på mange år. Takket være en Christian Michelsen som endelig har funnet sin plass som «motor» i laget og en Fredrikstad-mann (sorry, folkens) ved navn Alexander «Alex» Forsberg som har vokst enormt over en vinter – så er vi med ett et vinnerlag. Og da har jeg ikke glemt at andre lagkamerater presterer rundt nevnte spillere. Det ser ut som små justeringer. Jeg tror Tørum har bygget selvtillit. Fotball er psykologi (jfr. Rosenborg). Å ha «trua». Uten den nytter det ikke å besitte all verdens kunnskap eller vise til meritter.

Søndag stiller vi med årets suksess-lag i en ren «cupfinale» mot Sandefjord. Uansett om vi skulle avgi poeng eller ta alle, har klubben seiret. Målene er justert hele sesongen. Oppover! Siste mål er nådd: Kvalikplass. Denne lille uka før kampstart søndag klokka ett tør vi kanskje likevel sette oss et nytt mål?

mossfk.no vil følge forberedelsene til «kællane» og hele apparatet til Moss FK frem mot kampen.

Og på søndag? Da møter alle som kan stå på egne ben, subsidiært sitte på egen rumpe – opp på Melløs!
Lykke til!