3. runde NM

Så sparkes omsider cupfotballen i gang når MFK entrer cupen i dens tredje runde.

Onsdag 28. juni kl 1800 gjester Raufoss IL Moss FK

Det ble hjemmebane i vår ferd mot Ullevaal og første hinder på veien er altså Raufoss fra 1. divisjon.
Hjelpetrener Per Morten Haugen var moderat fornøyd med oppsettet. – Det var greit nok det, egentlig. Hvis jeg ikke tar helt feil er de et lag på fremgang og satser hardt. Det blir definitivt ikke noen walk-over, mener han. – Jeg tror ikke vi har spilt mot de før, men jeg tror de spiller morsom fotball. Etter det jeg kjenner til er de et godt og kjempende lag, advarer Per Morten om motstanderen.

Raufoss er for tiden på en 9. plass i vår nest øverste divisjon med serien 4-2-3 og 14-12 i målforskjell. Trener Børje Andersson er spent på å møte MFK. – Det skal bli trevlig, ler svensken. – Det blir et nytt bekjentskap for meg. Men et Tippeligalag på bortebane er vanskelig uansett.
Raufoss har ikke rent få utlendinger i stallen sin. Hele sju spillere har de hentet inn. Sverige (4+treneren), Finland, Island og Sierra Leone er alle representert. Lagets mest kjente spiller, spissen Marino Rahmberg (25), tidligere klubber: BK Forward, Lyngby FC, Degerfors IF, Derby og AIK), er for tiden skadet, men trener Andersson håper å ha den målfarlige spissen klar til oppgjøret mot MFK. Laget sliter i det hele tatt med mange skader, men har hatt en god sesong så langt. I første runde måtte de likevel ha ekstraomganger for å slå ut Gjøvik/Lyn med 3-2 borte. Runden etter nedsablet de Grei 2-0, en kamp de aldri var truet. Og nå venter altså MFK. Et hinder de ikke bør passere. I serien derimot er laget til nå, 14-6, ubeseiret på de fire siste kampene (2-2-0) og har 7-3 i målforskjell.
Spiller å være oppmerksom på: Nr. 6 Johan Arneng, midtbane/spiss.

Øvrige kamper:
Lyn- Sandefjord
Stabæk- Træff
Ham-Kam- Lillestrøm
Kongsvinger- Start
Strømsgodset- Skeid
Odd Grenland- Tollnes
Bryne- Eik Tønsberg
Viking- Byåsen
Vidar- Haugesund
Brann- Stord
Sogndal- Vålerenga
Tornado- Molde
Strindheim- Rosenborg
Lofoten- Bodø/Glimt
Tromsø- Alta

Kampene spilles onsdag 28. juni.

PS! Da trener Andreasson ble spurt om han kunne nevne noen av våre svensker var Hasse den første han nevnte. – Ja, også han skotten… Hva var det han het nå igjen? Olofsson var det, kom det brått etter at han fikk litt hjelp. Max Jerry Månsson, derimot, klarte han ikke før vi hjalp til. – Han er en tøffing, advarte Raufoss svenske trener.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design