3. divisjon: Seier på tampen

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm(alvin@mossfk.no)

Moss FK II – Østsiden 5-1 (1-0)
1-0 Nystrøm (37)
1-1 (Selvmål) (50)
2-1 Jacobsen (82)
3-1 Nystrøm (85)
4-1 Wehler (88)
5-1 Thømt Jensen (89)
Gule kort: Jacobsen (Moss), Kristian Skafnes (Østsiden)


Første omgang ble preget av mye balltrilling mellom mossespillerne, og Østsiden ble i store deler av de første førtifem – statister. Likevel, de siste avgjørende sparkene foran Rino Hansen i Øssia-målet, kom sjelden og det ble oftest for omstendelig. Unntaket var da Steffen Nystrøm fikk stå på elleve meter og bredside ballen under tverrliggeren til Hansen. 1-0 var på det tidspunktet svært fortjent.

Annen omgang startet som den første sluttet. Moss hadde spillet, Østsiden kontret. Oftest plukket stopperne til Moss opp det meste, men bare etter få minutter av omgangen roter forsvaret ballen i eget nett. 1-1 og fryktelig flatterende i favør Østsiden.


Etter scoringen slapp mossingene Østsiden mer og mer inn i kampen. Flere farlige kontringer kunne endt i scoring til bortelaget, som i denne fasen var aggressive og stresset mossespillerne. På sidelinjen stresset Østsiden-treneren egne spillere og publikum. Opphetede fotballfaglige diskusjoner mellom spillere og trener ble etter hvert påfallende, og må ha virket ødeleggende på bortelagets moral.

Moss sto etter hvert høyt, og gamblet på opphenting på egen halvdel. Det straffet seg ikke.
I stedet kom Moss tilbake. Etter en rekke offsider, lyktes Morten Jacobsen ved å sette hodet til et løst innlegg fra venstresiden. 2-1. Derfra og ut var det bare Moss. Østsiden raknet som et ustoppet strikketøy, og vi fikk se flotte 3-1 etter et skudd av Steffen Nystrøm, 4-1 ved Hans Erik Wehler, hvor han lurt fyrer av fra 18 meter i hjørnet for Hansen. Vakkert! Unge Thømt Jensen avsluttet ballet ved å flikke inn 5-1 etter en corner.

Best på Moss i dag var høyreback Marius Gjestrumbakken, med en rekke raid bakfra helt opp i Østsidens sekstenmeter. En herlig spiller med større fart for hvert år. Morten Jacobsen spilte seg opp og ble etter hvert veldig dominerende. Flere spillere viste fin form, uten at vi vil trekke frem flere enkeltspillere. Litt omstendelig og vågalt spill trekker ned i perioder, men tålmodigheten i det svært unge laget førte til at alle poengene ble igjen i Moss.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design