3. divisjon: Moss FK II valset over Selbak borte

Av: Eystein Simonsen (eystein@mossfk.no)


Fakta:
Mandag 12. september 2005 kl. 18.00
Selbak
Selbak – Moss FK II 0-7 (0-1)
Moss: Heiaas (20, 59, 63, 82), Halvorsen (51), Mensen (67), Tangen (76)
Gult kort: Steffen Lilleng, Moss

Laget:

Keeper Joacim Heier
Venstreback/kant Halvard Lien Simonsen
Stopper Terje Tangen
Stopper Håkon Dahlbom
Høyreback Anders Juliussen
Midtbane/kant Jon Andre Fredriksen (Joakim Mensen 79 min)
Midtbane Steffen Lilleng
Midtbane Lars Herbert Nordgård
Midtbane Erik Halvorsen
Midtbane/kant Jonas Randin (Espen Halvorsen 65)
Spiss Knut Hovel Heiaas

Moss startet riktignok litt tregt, og Selbak var på talefot med Moss deler av første omgang. Selbak produserte lite, men hadde enkelte overganger som kunne ført til scoringer. Likevel var det Moss som scorte målene i dag. 1-0 kom på pasning fra Simonsen på venstresiden etter ca 20 minutter. Knut Hovel Heiaas vendte på kjent vis opp med ballen i beina og skjøt forbi keeper.

Før første omgang ebbet ut, hadde Jonas Randin på venstrekanten et skudd i tverrligger, i en ellers sjansefattig omgang.

Etter hvilen sto Selbak høyere på banen av en eller annen grunn, og «giftige» Knut Hovel Heiaas var stadig på farten i bakrommet. Selbak slet dessuten fryktelig med Moss når ballen ble slått raskt ut på sidene, der Erik Halvorsen ofte kombinerte fint fra midten.

Vi noterte hele 4 scoringer på ti minutter, med Heiaas som dagens mann med 4 totalt. Juniortrener Joakim Mensen slapp av mystiske grunner inn på banen som hengende spiss, og truet sogar med å score. Alvor av trusselen gjorde han da han på hel volley, og ekstrem «banan», skjøt utagbart til høyre for keeper etter innlegg fra «Julle» på høyrekanten. Vakkert og muligens tilsiktet!

Ellers på scoringslista tegnet Terje Tangen seg etter et innlegg som gikk over et tafatt Selbak-forsvar og landet på hodet til stopperen. Pent styrt i motsatt hjørne!

Erik Halvorsen har en fin evne til å avslutte og være på rett plass foran målet, og skuffet heller ikke i dag. Et flott skudd fra sekstenmeteren endte bak en etterhvert frustrert Selbak-keeper.

Scoringsballet stanset på 7 mossemål mot ingen for Selbak. Moss var effektive i dag, men kunne fint ha sørget for tosifret med mer nøyaktighet i avslutningene. Selbak falt mer og mer sammen og hadde lite å stille opp mot et mosselag som VILLE ha mål.

Best i dag synes vi Knut Hovel Heiaas med fire scoringer var, samt en hardt kjempende Erik Halvorsen og ett pluss til to gode midtstoppere. Likevel burde ingen andre mossespillere skamme seg over egen innsats heller. Det er ingen tvil: Moss Fotballklubb er på vei fremover!