3. divisjon: Merkelig kamp

Av: Eystein Simonsen (eystein@mossfk.no)

Foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)Fakta:
Mandag 19. september 2005 kl. 17.30
Melløs kunstgressbane
Moss FK II – Råde IL 0-3 (0-2)
0-1 Karlsen (38)
0-2 Aastorp (45)
0-3 Karlsen (63)

Gult kort:
Moss: Terje Tangen, Lars Herbert Nordgård
Råde: Özbal

Laget:

Keeper Joacim Heier
Venstreback Halvard Lien Simonsen (Joakim Pedersen 45 min)
Stopper Terje Tangen
Stopper Håkon Dahlbom
Høyreback Anders Østli
Midtbane Jon Andre Fredriksen
Midtbane Steffen Lilleng
Midtbane Lars Herbert Nordgård
Midtbane Jonas Krogstad (Joakim Mensen 15 min)
Midtbane Morten Jacobsen (Jens Skogmo 30 min)
Spiss Knut Hovel Heiaas


Moss gikk friskt ut og skapte flere store sjanser. Laget spilte regelrett ut Råde med kjappe kombinasjoner langs bakken. Råde slet med tempoet og hadde få muligheter til å skape noe fremover. Men Moss maktet ikke å sette ballen bak Rådes meget gode keeper, Eirik Amundsen. Selv alene med keeper gjorde Moss det vanskelig for seg selv og misbrukte dermed muligheten til å punktere oppgjøret.


I stedet kontret Råde. Moss sto svært høyt for å få uttelling, og det straffet seg ved to anledninger. Ukonsentrerte mosseforsvarere slapp til Rådes spisser, som i aggressiv stil skjøt Råde til 1-0 og 2-0 på slutten av omgangen. Det skal sies at 1-0 kommer etter en grov offside og 2-0 etter omdiskutert spark bakfra på mossingenes Terje Tangen før ballen ble satt bak Joacim Heier.

Dommeren satte seg selv unødig i fokus med svak dømming, og det var periodevis amper stemning på sidelinjen. Kommunikasjonen mellom linjedommere og hovedommer fungerte også dårlig.


Dommeren kan likevel ikke lastes for at Moss taper denne kampen. Mossingene greide aldri å heve seg etter hvilen, og spillet ble rotete og uten struktur. Råde kjempet innbitt og var fysisk sterke i taklinger og sto godt utover i kampen. Spesielt tuktet stopper Lasse Nilsen frustrerte mossespisser utover i annen omgang. Han fremsto etterhvert som banens beste spiller.


0-3 kommer etter en pen opprulling på høyresiden til Råde, og en velplassert Rådespiss setter ballen lett bak Heier. Da var luften gått ut av mosselaget, og pen-spillet uteble. Riktignok hadde Moss fleste sjanser også i annen omgang, men Rådes gode keeper holdt unna med flere kjemperedninger.

-Råde har 4 sjanser og setter 3 av dem, mer effektivt kan det ikke gjøres, sier en lettere oppgitt trener Rune Tangen.-Spissene våre skal sette de store sjansene vi har i dag. Vi spiller en god førsteomgang, men roter veldig i annen,
er Tangens kortfattede analyse av kampen sett fra mossebenken.

Tangen er ellers fornøyd med innhoppet til juniortrener Joakim Mensen, og berømmer hans evne til å skape nye og farlige sjanser siste kvarteret.

Råde sto distansen ut, og var både dyktige og heldige. Moss var svake på avslutningene, og det straffet seg mot et vinnersugent Råde-lag. På Råde er midtstopper Nilsen nevnt og keeper Amundsen. På et ujevnt mosselag var Håkon Dahlbom stort sett trygg og god i nitti minutter. Etter pause rev og slet Steffen Lilleng i kjent stil, men det ga liten gevinst når formasjonene glapp. Kollektivt var mosselaget meget godt de første tretti minuttene av kampen, men falt så litt fra hverandre etter pause.