20 år siden sist


Bildet er fra Byderbyet mot Sprint tidligere i høstsesongen i år da det var over 2000 mennesker på Melløs

Den gangen rykka MFK opp fra 1. divisjon til eliteserien igjen.
MFK og Vålerenga var i en egen klasse i 1997. VIF havnet øverst med 60 poeng, MFK fulgte på plassen bak med 59 poeng. Den siste kampen det året var faktisk mot Vålerenga på Melløs hvor Moss vant 2-1 etter scoringer av Tromsø-mannen Sigbjørn Kollnes og Kenneth Løvlien fra Ski. John Carew var en av de som spilte for VIF den gangen. 1997 var altså sist gang Moss FK rykket opp.

Her er video fra Moss FK – Ham-Kam tidligere i sesongen. Den kampen endte 2-0 til MFK med drøyt 1600 tilskuere på Melløs.

Etter dette har det kun blitt nedrykk og noen år har man vært nært å rykke opp, som i 2005, uten hell. Sist mossingene spilte en kamp som kunne ende med opprykk var i 2005, hjemme mot Sandefjord. Da fant 9100 mennesker veien til Melløs og skapte en folkefest. Resultatet stod ikke helt i stil da det ble tap 3-4, og ikke noe opprykk. Det var en spennende kamp hvor man bl.a. fikk se en fantastisk brassescoring av Vidar Martinsen.

Se kampfakta og oppsummering av det forrykende oppgjøret mot Sandefjord i 2005

Se video fra kampen

Nå på lørdag kommer Oppsal på besøk til Melløs. Vinner ikke Ørn-Horten borte mot Østsiden og MFK samtidig vinner over Oppsal så er opprykket til 2. divisjon et faktum. Det vil i så fall være 20 år siden sist det skjedde.

Vi understreker at det KAN ende med opprykk lørdag førstkommende, det er ikke sikkert med seier. Men vi trenger uansett deg og dine på tribunen. La oss sammen skape en deilig stemning på Melløs. Og skulle du få et spørsmål om noen år «hvor var du da MFK rykket opp for første gang på 20 år» så vil du ikke måtte si «hjemme på sofaen» eller i verst fall lyve.

Moss FK – Oppsal
Lørdag 7. oktober
Kl. 15:00
Melløs stadion

Vi sees!