0-0 mot Skeid

(Moss FK-Skeid 0-0) Det ble ingen festforestilling mot Oslos tredje beste lag i dag. Defensivt var det langt flere lyspunkter enn offensivt. For det var ikke mange sjansene MFK produserte, så alt i alt gir ikke 0-0 et så altfor ille inntrykk av kampen.

Etter 36 minutter var Simen aleine med keeper, men lobben hans ble mesterlig reddet av Skeid-keeper Andre Ulla. Det var den største sjansen MFK produserte i løpet av 90 minutter. Carsten og Kjell hadde begge bra skuddforsøk, men det ble liksom aldri noe farlig over det hele. Etter hvilen hadde Øyvind en fin sjanse, men ballen gikk over. Symptomatisk nok for kampen sin del. Et morsomt moment var det likevel at i mesteparten av andre omgangen fikk et noe spesielt midtstopperpar: Habbers og Kjell. Etter at Jan Tore måtte kaste inn håndkledet etter en smell, valgte Eggen å trekke ned Kjell som stopper og sette inn Petter på høyresiden i angrepet. I tillegg fikk både David og Lars Ø. verdifull kamperfaring da de kom innpå etter henholdsvis 68 og 75 minutter.

– Vi spiller langsomt å slipper oss ned på deres tempo, mener Carsten, som gikk ut ved pause. – I en match vi burde prege er vi ikke spesielt bedre enn dem og det er litt skuffende.
Uvant mye motstand fra gamleklubben?
– Nei, det er ikke mer å gjøre enn forventa. Vi fikk ikke til spille vårt slik vi ville. Skeid kan angripe de. Det er et ungt og spennende mannskap, men vi spiller altfor dårlig på offensiven selv.
Så hadde du en redning på strek?
– Ja, jeg vet ikke om den hadde gått inn eller ikke, men jeg visste ikke om jeg hadde noen i ryggen så jeg feide ballen unna i hvert fall.
Hvordan var det bak der?
– jeg føler at vi har god kontroll. De skaper vel veldig få kvalifiserte sjanser. Det er sånn nesten med de og sånn nesten med oss.
Nytt stopperpar på gang nå med Habbers og Kjell?
– Nå er det old-boys/young-boys baki der, ser jeg. Den har vi ikke prøvd før.
Hvorfor gikk du ut ved pause?
– Jeg sliter med overgangen mellom den nederste leggmuskelen og den øvre akillisen. Det er litt ømt og vondt der. Da holdt det med en omgang.
Det er ikke sånt som kan skape problemer på sikt?
– Nei, det er derfor jeg går ut etter en omgang, sånn at jeg ikke skal få et avbrudd i treninga på grunn av det. Er litt føre var jeg.

Også den andre midtstopperen, Jan Tore, måtte kaste inn håndkledet på grunn av smerter i foten. Han sliter med så og si samme problem som Carsten.
– Jeg sleit med smerter i hele første omgangen. Jeg hadde jævli vondt og i pausen stivna det helt. Jeg ville ikke risikere noe i andre omgangen. Tok ikke noen sjanser.
Skal Habberstad/Olofsson utfordre Ophaug/Tangen nå da?
– Hehe, håper da ikke det.
– Jeg synes vi hadde bra kontroll bak i forsvaret. De fikk en farlig sjanse, men det var etter personlig feil, så.
Overraska over motstanden fra Skeid?
– Nja, det var altfor dårlig bevegelse fra vår side. Det var liksom så dødt. Det var altfor dårlig tempo, synes nå jeg da. Det er tempo og bevegelser som er alfa og omega.
Hvem skal score målene nå som du er gått av?
– Nei, jeg sitter å ser etter potensielle målscorere, men jeg tror det blir 0-0, jeg.
Og det sier du nå etter 21 minutter av 2. omgang?
– Ja, gliser han. Og tror du jaggu meg ikke trønderen vår fikk rett. Lurer på hva han spår om serieplassering i år?

På venstrebacken ble det gjensyn med Pål Anders. Etter at han debuterte i cupen mot Raufoss, har det blitt lite med spilletid på unggutten.
– Jeg merka det. Det var litt uvant til å begynne med. Det tok litt tid før jeg kom inn i det. Det gikk greit. Det var artig det.
– Jeg begynte å få litt småkrampe baki låra. Da var det like greit å gå ut. Jeg har vært sjuk hele forrige uke og trent hardt hele denne uka, forklarer han byttet sitt med.
Du var ute og taklet en del i dag?
– Ja, det skal smelle litt, gliser han svett og sliten.
Fornøyd?
– Ja, sånn bra nok til å være i februar i hvert fall. Jeg synes vi slet en del i første omgang. Det hjalp litt på i andre omgang, men i første omgangen kom de så kjapt, mens vi var ganske få bak. Det er ikke nå vi skal være i storform heller, poengterer han.

En som også måtte ut med smerter, var Hansi. Hans fjerde kamp i Østfoldhallen ble ikke den triumfen både han og resten av laget hadde håpet på.
– Jeg slo kneet nedi bakken i det jeg ble takla. Det er ikke noe alvorlig. Det er sånt som skjer. Jeg har ispose på for at det ikke skal heve seg. Det er vondt, men ikke noe alvorlig.
Kampen ble en liten nedtur?
– Ja, vi klarer ikke å få tempo nok i pasningsspillet og for det andre gjør vi en del taktiske feil. Hadde vi smarte nok hadde vi rulla opp det laget her. Jeg må si at dette er ikke godt nok. Vi må opp en del hakk til neste kamp og i hvert fall før serien begynner.
For egen del?
– Jeg er brukbart fornøyd med innsatsen. Jeg føler jeg er i bra fysisk form.
Det virker som du tør å prøve på en del ting også?
– Ja, selvtilliten vokser etter hvert den. Håper det fortsetter.
Dere har spilt fire kamper til nå og ennå ikke tapt. Hvilke positive ting vil du dra frem?
– Det er vanskelig å si akkurat nå, men jeg synes kantspillerne har klart seg bra. De klarer å komme seg rundt og legge innlegg, så er det vi andre som skal løpe foran mål. Der har vi et lite problem.
Det at dere bare har sluppet inn ett mål på fire kamper er da positivt å ta med videre?
– Ja, men det er ofte tilfeldig. Vi er ikke så bra i forsvar ennå, som det statistikken tilsier. Det mangler en del på det individuelle arbeidet med å komme tettere opp i folk i nærdueller. Så det er litt tilfeldig at vi ikke har sluppet inn flere mål, mener han.
– Jeg tror ikke vi skal være noe bekymra, men for all del vi skal ikke være fornøyd med det nivået vi er på nå.

Skeid-trener Hallvar Thoresen var sånn passe fornøyd med kampen.
– Hvis du tenker på kampen i dag så var det en veldig jevn kamp. Jeg har i hvert fall nogenlunde like mange målsjanser til begge lagene. Vi fikk til en god del av det vi har trent på. Moss er et lag som spiller underholdende og bra fotball og gir oss muligheten til å være farlig når vi har ballen sjøl. Så det er veldig artig å spille kamper mot Moss. De har en offensiv og artig spille-filosofi, synes jeg.
Ser det ut som et lag som kan plassere seg på den øvre delen av tabellen?
– Det er veldig vanskelig å si nå. Jeg vet jo at Moss ikke hadde fullt langt, blant annet. Det er klart at dette var ikke noen veldig bra kamp, fra noen av lagene, tror jeg.
Er du fornøyd med 0-0 mot et Tippeliga-lag?
– Ja, sånn i utgangspunktet ja. Men jeg hadde håpet vi hadde kunnet klart å skapt mer fremover enn det vi klarte, avslutter den merriterte fotballveteranen.

Moss FK 0 (0)
Skeid 0 (0)

Treningskamp

Moss FKs lag:
Rino A. Hansen
Anders Juliussen
Carsten Johansen (Lars Habberstad i 45 min)
Jan Tore Ophaug (Petter Arnesen i 39 min)
Pål Anders Stubsveen (Lasse Nilsen i 12 min)
Hans Erik Ramberg (Lars Ørving Eriksen i 15 min)
Kjell Olofsson
Terje Høsøien, gult kort (59)
Kristian Østli
Simen Brenne (David Kase i 22 min)
Øyvind Storflor